Fyllning: Ananas

Ingredienser

1 burk krossad ananas

500 g keso

3 msk gelatinpulver

125g strösocker

3 ägg

500g färskost av philadelphiatyp

2 msk citronjuice

3 msk florsocker

2½dl vispgrädde

 

Gör så här:

  1. Sila av saften från anansen, men spara saften.
  2. Passera keson genom en sil och låt den rinna av.
  3. Rör ut gelatinpulvret i ½dl av ananasjuicen och låt det stå och svälla 5 minuter.
  4. Värm upp ananasjuicen i ett vattenbad och rör om till dess att gelatinpulvret löst sig.
  5. Vispa samman äggulorna med sockret.
  6. Över ett vattenbad, värm äggulorna under omrörning till de tjocknar.
  7. Rör ner ananasjuicen i äggulorna och låt det hela svalna.
  8. Vispa samman keson, färskosten och citronjuicen.
  9. Tillsätt under omrörning äggulorna och den krossade anansen och blanda väl.
  10. Vispa äggvitorna och tillsätt florsockret successivt till de toppar sig.
  11. Vänd ner äggvitorna i ostsmeten.
  12. Vispa grädden hårt och vänd ner i ostsmeten.
  13. Bred ut smeten över en botten och ställ in i kylen.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss