Fyllning: Apelsin 4

Ingredienser

3msk gelatinpulver

1½dl koncentrerad apelsinjuice

600g färskost av philadelphiatyp

2dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 apelsin (skalet)

2½ dl grädde

(2 msk apelsinlikör)

 

Gör så här:

  1. Blanda gelatinpulver med apelsinjuicen och låt det svälla i 5 minuter.
  2. Värm upp juicen i ett vattenbad och rör om till dess att gelatinpulvret har löst sig. Låt svalna något
  3. Rör ihop färskosten med socker och vaniljsocker.
  4. Rör ner gelatinblandningen under omrörning.
  5. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med apelsinraspet och eventuell apelsinlikör.
  6. Häll ostsmeten över en botten och ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss