Fyllning: Banan och karamell

Ingredienser

1 1/4 dl strösocker

2½ vatten

200g färskost av philadelphiatyp

2 ägg

2 dl crèmé fraiche

3 mogna bananer

1 citron (saften och finrivet skal)

5 tsk gelatinpulver

75 g hackade och rostade hasselnötter

 

Gör så här:

  1. Blanda 1dl vatten och sockret i en kastrull.
  2. Värm försiktigt vattnet och rör så det löser sig.
  3. Låt sockerlagen sjuda till en karamell.
  4. Häll över resten av vattnet. (Kan skvätta!)
  5. Rör om på svag värme till karamellen löser sig
  6. Koka ihop till en sirapliknande konsistens och låt sedan svalna.
  7. Lägg färskosten i en skål och rör ner äggulor och crèmé fraiche.
  8. Mosa bananerna och blanda med citronsaften i en separat skål.
  9. Blanda ned ostsmeten i bananmoset.
  10. Blanda ned karamellen och citronskalet.
  11. Lägg lite vatten i skål, blanda ner gelatinpulvret och låt det svälla 5 minuter.
  12. Placera skålen i ett vattenbad och rör om till gelatinen har lös sig.
  13. Rör ner gelatinen i cheesecakesmeten
  14. Vispa äggvitorna hårt i en ren skål.
  15. Vänd ner i ostsmeten
  16. Bred ut över en botten
  17. Strö över de hackade nötterna
  18. Ställ i kylskåp ett par timmar till kakan har stelnat.

 

Kommentar

Servera gärna med kolasås eller chokladsås.


© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss