Fyllning: Caramel pecan

Ingredienser

250g fudgekarameller (mjuk kola)

2 msk vispgrädde

175g mörk choklad (70%)

500g färskost av philadelphiatyp

2½ dl gräddfil

1½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

250 g pecannötter.

 

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Rosta och hacka pecannötterna.
  3. Blanda vispgrädden med fudgen i en tjockbottnad kastrull. Låt kolan smälta under konstant omrörning. Häll sedan den smälta fudgen över en kakbotten. (Lämna en liten kant närmast kanten utan fudge.)
  4. Hacka chokladen och strö över fudgen.
  5. Vispa samman färskosten, gräddfil, strösocker och vaniljsocker till en smidig smet.
  6. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter respektive ägg.
  7. Vänd ner de hackade nötterna.
  8. Häll ostsmeten över botten och grädda ca 45-55 minuter.
  9. Låt svalna och ställ kakan i kylskåp i minst fyra timmar, helst över natten.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss