Fyllning: Choklad

Ingredienser

2 msk kakao av god kvalitet

125 g smör

2.5 dl kesella

400 g philadelphiaost

1 dl strösocker

1 st färsk vaniljstång

3 st ekologiska ägg

200 g mörk kvalitetschoklad 70 %

100 g pekannötter

Gör så här

  1.   Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3.  Vispa samman färskosten, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
  4. Rör ner ett ägg i taget.
  5. Blanda ner den smälta chokladen.
  6. Bred ut smeten i en springform och strö över pekannötterna.
  7. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
  8. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss