Fyllning: Choklad och kaffe

Ingredienser

400 g färskost av philadelphiatyp

1 msk maizena

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

2 dl kesella vanilj

100 g mörk choklad, minst 64% kakaohalt

3 msk espressokaffe eller starkt kaffe

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg färskosten i en bunke.
  3. Tillsätt maizenan, strö- och vaniljsockret och rör samman.
  4. Tillsätt äggen ett i taget.
  5. Blanda ner kesellan och rör till en helt slät smet.
  6. Häll hälften av smeten över botten.
  7. Smält chokladen och blanda den med kaffet.
  8. Tillsätt chokladkaffeblandningen till den resterande fyllningen och ringla den över så att det blir ett virvelmönster.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  10. Låt svalna

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss