Fyllning: Citron 3

Ingredienser

4 gelatinblad

2 ägg

400 g philadelphiaost

2 dl crème fraiche

1 ½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 citron (rivet skal och saften)

 

Gör så här:

  1. Lägg gelatinet i vatten ca 5 minuter.
  2. Värm citronsaften i en kastrull.
  3. Ta citronsaften från värmen och lägg ner de väl urkramade gelatinbladen.
  4. Rör om till dess att gelatinbladen har smält.
  5. Dela äggen i gulor och vitor.
  6. Blanda gulorna med sockret och vaniljsockret.
  7. Tillsätt färskosten, crème fraichen och citronskalen och rör ihop till en slät smet.
  8. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten.
  9. Häll under omrörning ner den avsvalnade citronsaften i en tunn stråle i smeten.
  10. Häll blandningen i springformen.
  11. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss