Fyllning: Espresso, tigerstil

Ingredienser

800g färskost av philadelphiatyp

375g strösocker

125g gräddfil

4 ägg

1 msk espressopulver

1 msk hett vatten

1 tsk vaniljsocker

100g mörk choklad

 

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ihop färskosten, socker och vaniljsocker.
  3. Tillstt gräddfilen och vispa ihop.
  4. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt efter varje ägg.
  5. Blanda espressopulvret med det heta vattnet och vispa ner det i ostsmeten.
  6. Ta undan 2½ dl av ostsmeten i en separat bunke.
  7. Bred ut resten av ostsmeten över en botten (gärna choklad).
  8. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och låt svalna något.
  9. Blanda samman den chokladen med den kvarvarande ostsmeten.
  10. Fördela chokladostsmeten på kakan.
  11. Dra en gaffel genom chokladen så det blandas in i ett vackert mönster i espressosmeten.
  12. Grädda kakan i 45-55 minuter.
  13. Låt svalna.
  14. Placera i kylskåpen minst 6 timmar före servering.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss