Fyllning: Fruktmix

Ingredienser

400g färskost av philadelphiatyp

1½dl strösocker

2 ägg

200g crèmé fraiche

1 tsk vaniljsocker

5 msk gelatinpulver

2dl lättdryck apelsin/persika

1 burk fruktcocktail (425g)

 

Gör så här:

  1. Häll fruktcocktailen i ett durkslag så att saften får rinna av.
  2. Blanda samman lättdrycken med gelatinpulvret och låt det stå och dra i 5 minuter.
  3. Vispa samman färskosten med sockret till en smidig smet.
  4. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter respektive ägg.
  5. Tillsätt crèmé fraichen och vaniljsockret och vispa till en slät ostsmet.
  6. Värm lättdrycken i ett varmt vattenbad och rör om till dess att gelatinpulvret har löst sig.
  7. Häll ner lättdrycken i ostsmeten under omrörning.
  8. Häll ner hälften av ostsmeten på en botten i en springform.
  9. Fördela ut den avrunna fruktcocktailen.
  10. Tillsätt resten av ostsmeten.
  11. Ställ in formen i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten så att fyllningen får stelna.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss