Fyllning: Irish cream

Ingredienser

2½ msk gelatinpulver

1½ dl Irish whisky

500g färskost av philadelphiatyp

2½ dl florsocker

2 msk vaniljsocker

2 msk kakaopulver

1 msk citronsaft

2½ dl vispgrädde

 

Gör så här:

  1. Blanda gelatinpulvret med whiskyn i en liten kastrull och låt det stå och dra 5 minuter.
  2. Värm whiskyn försiktigt under omrörning så att gelatinpulvret löser sig och låt det sedan svalna.
  3. Vispa samman färskosten med florsockret, vaniljsocker och kakaon.
  4. Tillsätt whiskyn under fortsatt omrörning
  5. Tillsätt citronsaft och rör om.
  6. Häll ostsmeten över en botten i en springform och låt den stå kallt i minst fyra timmar. Gärna över natten.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss