Fyllning: Lime och blåbär

Ingredienser

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 dl maizena

2.5 dl kesella 10%

600 g färskost av Philadephiatyp

½-1 lime, skalet

3 st ägg

1 dl vispgrädde

200 g vit choklad

1 dl frysta blåbär

 

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält chokladen i vattenbad (Skall tillsättas i ett senare moment.)
  3. Blanda socker, vaniljsocker och maizena.
  4. Tillsätt kesellan, färskosten och limeskalet och vispa ihop till en kräm.
  5. Tillsätt äggen och vispa ihop.
  6. Tillsätt vispgrädden i omgångar under vispning.
  7. Rör till sist ner den smälta chokladen.
  8. Häll sedan smeten över botten.
  9. Strö de frysta blåbären över smeten.
  10. Grädda kakan i 40 minuter. (Täck med folie mot slutet om kakan ser ut att få mycket färg.)
  11. Låt svalna och ställ sedan kakan i kylen ca 4-6 timmar.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss