Fyllning: Mandarin

Ingredienser

1 burk mandarinklyftor i spad (ca200g)

3 msk gelatinpulver

400g-500g färskost av philadelphiatyp

4 ägg

2dl strösocker

3dl crèmé fraiche

2 msk Cointreau eller GrandMarnier

2 mandariner (skalet)

 

Gör så här:

  1. Sila av saften från mandarinklyftorna.
  2. Häll gelatinpulvret i saften och låt det svälla i 5 minuter.
  3. Värm saften i ett vattenbad och rör om till dess att pulvret har löst sig.
  4. Rör färskosten smidig.
  5. Vispa ned äggulorna, 1½dl av sockret, crèmé fraiche och likören.
  6. Under omrörning, vispa ned gelatinblandningen.
  7. Raspa skalet av mandarinerna och vänd ner detta i ostsmeten.
  8. Dela ned mandarinklyftorna i mindre bitar och vänd ner dessa i ostsmeten.
  9. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt ½dl strösocker i omgångar.
  10. Vänd ner äggvitorna i ostsmeten.
  11. Bred ut över en botten - gärna en chokladbotten - i en springform.
  12. Ställ in i kylen i 3-4 timmar.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss