Fyllning: TuttiFrutti

Ingredienser

400g färskost av philadelphiatyp

1½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

200g creme fraiche

2dl konc. juice äpple, apelsin, passion

3msk gelatinpulver

1 burk Fruktcocktail (~400g)

 

Gör så här:

  1. Blanda gelatinpulvret med juicen i en skål och ställ den åt sidan så den gelatinpulvret får svälla i ca 5 minuter.
  2. Häll fruktcocktail i ett duskslag så att den får rinna av.
  3. Vispa färskosten smidig.
  4. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa ihop.
  5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter respektive ägg.
  6. Tillsätt crèmé fraichen och vispa ihop till en slät smet.
  7. Värm juicen i ett vattenbad och rör om hela tiden till dess att gelatinpulvret har löst sig. Låt den svalna något och tillsätt den sedan i ostsmeten under konstant omrörning.
  8. Häll hälften av ostsmeten över en botten
  9. Fördela fruktcocktail i kakan och tillsätt sedan resten av ostsmeten i formen.
  10. Ställ kakan i kylskåp minst fyra timmar, gärna över natten.

© Copyright 2010 cheesecakes.se
Om oss |Sajtkarta |Kontakta oss